Byjente?

Denna vecka har jag börjat umgås med mina arbetskamrater även utanför jobbet. Det är ju alltid kul att lära käna nytt folk, som desutom kan visa mig nya sidor av Oslo! Så igår gick jag och två jenter på cafe och satt där i ca två timmar, två timmar som gick sjuukt fort! Idag gick jag och en av de från igår och kökade norsk kebab som var hur god som helst! Så dit ska jag ta med Linda någon gång! Även idag blev det en tripp till cafe för kaffe(?) och mer skitprat om kollegorna.
Imorgon blir det kino, bio, med bästasteLinda. Tror att det blir Änglagård 3 och eftersom vi bor i Norge kommer det vara textat och både jag och Linda kommer sitta och läsa den översatta texten även att vi förstår vad de säger, men aja det blir väl lite sådana störningar vi kommer få lida av nät vi flyttar till ett annat land...
Kanske går vi till något mer ställe efter bion imorgon om vi inte vill åka hem till vår enormt stökiga lägenhet.

Helgen denna vecka

Helgen denna vecka har också varit skitkul!!
I lördags tog vi en tur på byn på dagen och hittade ett shitbra ställe med frukt och grönsaker som var shitbilliga! Vi lycksade också till det med en glass i solen på Aker Brygge :)
Vi färgade också Lindas hår som blev ganska mycket mörkare än innan, och jag tyckte det blev jättefint men Linda tycker inte likadant. Men snart vänjer hon sig nog vid sin nya hårfärg.
Nattjobbet gick väl bra denna helg också, men denna natt gick det väl ganska bra för mig för jag sålde tillräckligt mycket för att vinna en kinobiljett! :) Så på fredag blir det biomys på byn!
Igår sov vi (eller jag) sov bort i princip hela dagen för vi åt frukost klockan 14.30! Även att jag sov bort halva dagen så hann vi ändå med lite Australienplanering och vi blev ännu mer sugna på att åka till landet "down under". Att upptäcka landet med bil låter väldigt lockande, om vi nu törs köra bil på vänster sida?
Nu väntar ytterligare en vecka med 6 dagars jobb...men om tre veckor åker jag äntligen till SVERIGE så då får jag äntligen vila upp mig! :)
Linda med all den frukt som vi handlade i den långa kön till kassan.

Helgen förra veckan

Äntligen kommer bilderna från förra helgen då vi var i Holmenkollen och tittade på skidskytte.
Helgen kan sammanfattas som hur kul som helst, med mycket sol och spännande skidor! Tyvärr blir det inga fler besök vid Holmenkollen för att titta på skidor men vi kommer åka upp i sommar för att vandra och titta på den fina utsikten!

12 av 14

Av de senaste 14 dagarna har jag jobbat 12 och jag kan säga att det känns i kroppen. Ryggen och nacken är stel, men egentligen ska jag nite klaga glr resultatet av allt detta jobbandet kommer om 3 veckor när lönen kommer. 
För övrigt var vi även uppe i Holmenkollen i helgen för att titta på de sista skidskyttetävlingarna. Som vanligt hade vi hur kul som helst, även att vi frös jävligt mycket. Bilder kommer när jag får tid att lägga in dem i datorn.
Kanske inte det bästa och intressantaste inlägget men det är så mitt liv ser ut nu, inte så intressant...

Gurkans BB

Även att jag nu bor i Oslo, Norge kan jag fortfarande följa svenska program. Vi har tittat på Ullared, Bonde söker fru och inte minst Big Brother på datorn. Programmet som går mest just nu är Big Brother, i alla fall om jag får bestämma. Om ni tittade på Sveriges värsta bilförare kanske ni minns att en av de som inte kunde köra hette Gurkan? Han har nu gått vidare från Sveriges värsta bilförare till Big Brother, förbättring eller ej kan jag inte avgöra men det jag vet är att enligt mig ÄGER Gurkan hela Big Brother. Ska inte en man i hans ålder veta att ett år är 365 dagar? Ska en man i hans ålder vara så trög som han är? MEN han är den som är mest godhjärtade av de alla, enligt mig. Jag har fått intrycket av att han verkligen bryr sig om de andra människorna i huset och vill att de andra i huset ska ha det bra.
Här är ett klipp där Gurkan bara är sig själv...
http://www.bigbrother.se/1.2058345/2011/03/17/gurkans_glada_morgonprutt
Dessutom har han haft sjuka matvanor innan han kom in i huset.

Kändisar äter också

Ja, även kändisar äter också! I alla fall i Norge för att igår kom Alexander Rybak och handlade mycket god mat av mig. Jag kan säga att han är mycket trevlig med ser definitivt bättre ut på tv än i verkligheten! Men idag kom det tyvärr ingen kändis och handlade någon mat på Burger King.
Skulle egentligen vara ledig idag men fick hoppa in och jobba lite extra så denna vecka blir det jobb sex dagar i veckan, men jag bara tackar och tar emot för de extra pengar jag kan få :)
Om exakt 5 veckor sitter jag vid denna tid i ett vitt hus i lilla Vimmerby :)

Vår i Olso!

Tittade nyss på vädret och i Stockholm är det nu vår meteorologiskt sett, så då anser jag att våren även kommit till Oslo meteorologiskt. För denna helg har varit varm och i lördags satte jag mig i ett av våra förnster som jag öppnat och solade/läste i någon timme. Huur skönt som helst!!
Även idag var molnen borta och solen sken vackert på himlen, så idag fick vinterjackan och den stora halsduken vara hemma och istället tog jag skinjackan och en tunnare sjal. Även vinterskorna fick stanna hemma och itsället åkte tygskorna på, för första gången detta år!
Har också bestämt mig för att försöka ta mer kort än jag gör så ni får se mer av mitt liv i bilder. Jag ska också bry mig mer om hur jag ser ut med frisyr och snyggare kläder, alltså snyggare före bekvämlighet.

Söndagsmys

Eftersom jag inte hade något riktigt lördagsmys igår blir det ikväll söndagsmys istället!
Nyduschad och fräsch med tända ljus som belysning och en mycket god drink och fruktsallad på bordet. Kanske blir det lite popcorn till Män som hatar kvinnor? Det enda som saknas nu är att ha någon att mysa med i soffan, men Linda kommer hem imorgon så jag får väl nöja mig med henne. (Det är faktiskt ganska trevligt att ha henne i soffan).

Sprit? Ja, tack!

Hade jag inte jobbat i natt skulle jag definitivt gjort goda drinkar till mig själv, så kanske man hade kunnat avsluta dagen som glad?  Istället ska kvällen/natten tillbringas på Burger King med att servera andra fulla människor fyllemat :/
För övrigt är nu Linda snart hemma i lilla Leksand och efter 6 timmar saknar jag henne redan!! Hur ska jag klara det när hon åker hem nästa gång och är bort nästan en hel vecka!?!?!?!?!
Saknar er där hemma så sjuuukt mycket!!! ♥

Tell the world I´m coming home

I´m coming home
I´m coming home
Tell the world I´m coming home
Sitter och lyssnar på låten och den ger mig hopp. Jag har nu insett att jag någon gång verkligen kommer att åka hem. Nu är det bara 5 veckor och 5 dagar kvar! Ni kan räkna med att jag räknar ner varje dag, och tror ni mig inte så fråga Linda. Hon är offer för allt mitt tjat om att åka hem, och jag är sjuukt avundssjuk på henne eftersom hon imorgon vid denna tid förmodligen sitter hemma i Leksand med sin familj. JAG VILL OCKSÅ! Men eftersom jag har 5 veckor kvar innan jag åker hem har jag fem veckor på mig att ändra min nuvarande ikke nyttiga livsstil till ett sunt liv och förhoppningsvis bli åtminstonde lite midre runt midjan. Jag har också gott om tid på mig att planera för tiden hemma så att jag hinner träffa alla jag vill träffa, festa där jag vill festa och åka till de städer jag vill för att storshoppa inför sommaren!
Så hoppet har återigen kommit till Oslo, för om bara 5 veckor och 5 dagar får ni återigen se Matilda Danielsson i Vimmerby.
För att avsluta allt med en fjortisbild av meg selv :)

VM i bilder

Har äntligen laddat in alla bilder från VM till datorn, så nu ska ni få ta del av det jag har varit med om de senaste 2 veckorna.
Prisutdelningen med två svenskar på pallen, därför var vi tvugna att måla svenska flaggan på kinden.
Första trippen till Holmenkollen med den extremt jobbiga promenaden med bara uppför i 30 minuter. Men det var det helt klart värt för det var hur kul som helst att se skidåkarna åka live!
,
Vi åkte även upp till Holmenkollen i söndags för att heja fram de svenska killarna. Även denna dag stod vi på den perfekta platsen och vi ko ihåg Lindas Ipod så vi kunde lyssna på när de kom i mål.
Vi stod så vi såg denna slänt där folk satt och solade medan vi väntade på åkarna. Bilden till höger är från när damerna åkte och den till höger är från när männen åkte. Känns lite som att det var ganska mycket mer folk när männen åkte.
VM veckan kan besrivas som otroligt kul, förutom när jag jobbade vilket jag gjorde 10 dagar av de 12 VM dagarna.

Härligt Kollen!

Idag var vi äbtligen upp vid Holmenkollen och tittade på skidor! Vi var tvugna att ta bussen upp eftersom t-banen var proppfull. Att ta bussen upp innebar en JÄVLIGT JOBBIG promenad i ca 30 min som bara var uppför! Men FAN vad kul det var att titta och se skidåkarna live och heja på dem! Synd bara att det inte gick bättre för svenskarna, men fy vad vi skrek när åkarna åkte förbi oss och det var en svensk i täten!
En annan sak som var hur kul som helst var stämningen! Norrmän och skidor är något som verkligen går ihop. Det var inte precis några tält i skogarna runt spåret där norrmännen sovit under nätterna, vissa under HELA VM.
Så jag hopppas verkligen att jag är i närheten av Falun 2015 där det är skid VM nästa gång :)

Karriärjakt? JA, för fan!

Idag kom ÄNTLIGEN den jobbiga provet, som inte blev det jobbiga provet som jag trodde det skulle bli.
Efter jobbet gick jag alltså upp till Wakas på kontoret och skulle genomgå provet, en det var mer en stund där jag satt och lyssnade på när Wakas berättade om Burger King och restaurangen.
Så nu, efter månader på Burger King, har jag påbörjat min karriär och gått från crew till serviceleder! :D
Ibland är jag fan stolt över mig själv! :)
Det blir inte precis sämre av att chefen också köpt ca ett kilo godis till mig :D

Otroligt tråkig person!

För tillfället är jag nog världens tråkigaste person att umgås med! Idag har jag precis jobbat en vecka i streck och kan säga att det känns i kroppen och jag har två 8-17 arbetsdagar kvar. Hur ska jag klara det med all stress som det innebär!?!?!
Ligger för tillfället halv död i soffan och tittar på uppträdande från prisutdelningen nere vid Natinaltheatret, som Linda nu ser live. Men som den tråkiga person som jag är stannade jag hemma.
Detta var kanske inte det positivaste inlägg jag gjort och för att göra det ännu mer deprimerade känns det som om jag håller på att bli sjuk...

Matematiskt fel

Linda kom hem efter jobbet idag med ett matematiskt fel som hennes arbetskompis berättat för henne.
Tre kompisar går och fikar för 25 kronor, de betalar med 10 kronor var. Servitrisen ger såklart tillbaka 5 kronor. De 5 kronorna delar de upp på följande sätt: en krona till dem var och de 2 resterande kronorna ger de i driks till servitrisen. Det innebär att de tre har betalat 9 kronor var för fikat, och 9*3= 27 och så har de gett 2 kronor i dricks vilket ger 27+2= 29, men de betalade ju 30... Så var har den sista kronan tagit vägen?
Någon som kommer på svaret kan höra av sig! :)

Trött, sur, arg, besviken...

Har snart jobbat en vecka i sträck och det känns i kroppen, är hur sliten som helst. Dessutom är jag hur sur och arg som helst på chefen Wakas. Han har lagt upp en tävling om en Ipod där man ska sälja stora menyer, och så klart är det det enda som han pratar och tjatar om och jag har tröttnat på allt JÄVLA tjat på jobbet. Dessutom har vi inte sålt lika mycket som Wakas räknat med vilket gör att han blir sur och irriterad och inte går att prata med. Han har också gjort om vaktlistan för denna vecka, vilket innebär mindre jobb för alla så jag är nu ledig i helgen istället för jobb. Så i helgen blir det Holmenkollen och skidor :D Så det kanske gör att jag blir på lite bättre humör. 
Bilder från veckan kommer nog i helgen:)

RSS 2.0