Första advent



Idag är det första advent, klockan är 13.10 och vi har precis ätit frukost. Som vanligt sitter jag i soffan och vilar mig efter ett mycket jobbigt och stressigt arbetspass i natt, och jag blir inte precis piggare av att jag åter ska börja jobba om 6 timmar. Tvyärr blev jobbet inatt extra stressigt eftersom två personer inte gjorde sitt jobb utan satte sig vid ett bord och pratade och flörtade med typ alla killar när det var som stressigast...
Eftersom det är första advent och söndag har jag och Linda bestämt oss för att mysa lite extra med en heldag med film, bakning och fika med tända ljus.
Imorgon är jag äntligen ledig och ska då ner till centrum för att göra ärenden och ska till banken för att få hjälp med mitt bankkonto så att jag kan börja använda mina pengar på kontot. Jag måste också vila mig eftersom nästa vecka blir det jobba tis-sön, men jag säger bara att jag vill ha pengarna och dagarna går mycket fortare och jag jobbar pch då blir det den 22 december fortare! :D


Ingen bra dag...

Linda är på jobb hela dagen så jag sitter ensam i lägenheten tills jag själv börjar jobba kl. 17.00. Jag hatar att sitta ensam i lägenheten och inte ha ett skit att göra för då kommer de jobbiga tankarna! Längtar hem SJUKT mycket idag och känner mig ensammast i världen. Så jag undrar hur jag ska klara mig nästa helg när Linda åker hem lör-mån och jag jobbar lör och sön natt och har då tre hela dagar att fördriva, hur ska jag klara det?!?!
Jag som hade några dagar som varit toppen, tyckte till och med det var kul att jobba lördag natt, då är jag på riktigt bra humör! Så varför skulle denna dag komma och förstöra allt! Men förhoppningsvis blir det extra mycket jobb nästa veckan och veckan därpå när jag ska jobba åt en på jobbet, då går förhoppningsvis dagarna fortare och jag kommer fortare hem till min älskade familj och saknade vänner!
Nästa vecka kommer jag ta ett stort steg närmare Vimmerby eftersom jag nästa helg ska skriva ut mina tågbiljetter! Jag vet att det låter som ett ganska litet steg men för mig är det stort och det blir mer verkligtet att jag verkligen SKA åka hem någon gång. Mina veckor börjar längre inte på måndagar utan från och med onsdag förra veckan börjar mina veckor på onsdagar, eftersom jag åker hem en onsdag räknar jag ner onsdagarna, och nu är det bara tre onsdagar kvar till onsdagen med stort O!

Egentid

 
Jag slutade jobba 18.00 och Linda är på opera så sitter själv i soffan och myser med varm choklad och en apelsin. Egentiden fortsätter imorgon eftersom Linda ska på introdag för hennes december jobbet, så imorgon blir det sovmorgon, en härlig frukost, långpromenad för att rensa alla tankar jag har i huvudet och ta en riktigt lång varm dusch. 
Dessutom är det mindre än en månad kvar till jag återvänder till Vimmerby! Om ni undrar, så JA jag räknar ner dagarna till jag ska åka hem. Ni som tycker jag är jobbig som tjatar om nedräkningen till jag ska åka hem, ni har kanske inte varit borta från era föräldrar i 2 månader och bara pratat med dem genom telefon och skype. Visst känner jag att jag har vuxit enormt som person, men jag saknar verkligen min kära familj och när jag väl kommer hem ska jag tillbringa så mycket tid som möjligt med dem och verkligen visa att jag älskar dem! 

Jobb, jobb och jobb...

Sitter i soffan för att vila inför ännu en natts jobb på kära BK. För första gången av alla lördagar jag jobbat har jag inte ångest för att jag ska jobba, utan tycker det ska bli kul och har stor motivation för att sälja så många burgare som möjligt. Det enda jag oroar mig för är att kära "minichefen" Mahnaz hela tiden kommer tjata att vi ska sälja så många stora burgare som möjligt. Vill gästen ha två cheeseburgare ska vi snällt fråga om de istället vill ha en dubbel cheeseburgare, vill de ha två whopper cheese ska vi fråga om de istället vill ha en dubbel whopper cheese, eftersom det är lika stora bara att de får en burgare istället för två och så klart för att de är dyrare. Oftast får vi en flin tillbaka och "nej, jag vill ha två cheeseburgare!"
Så kanske ska jag sminka mig lite extra just ikväll och använda hela min charm för att jag just ikväll ska sälja sjukt mycket burgare?
Dessutom fick jag min första lön igår! en län för fem timmars jobb på en stressig bufferestaurang med sjukt otrevlig personal. Lönen blev 650 nok före skatt, men när skatten drogs blev det bara 416 nok kvar eftersom de drar hela 36% av min lön! Därför hoppas jag få tillbaka pengar vid skatteåterbäringen. Därför ska man jobba så mycket som möjligt i november eftersom under november månad blir det halv skatt så lönen blir lite större i december,så jag längtar till 10 december!

5 veckor kvar


                   
Visst har man varje år längtat till jul, att umgås med familjen och äta gott. Men så mycket som jag längtar detta år har jag aldrig längtat! Har inte sett resten av familjen på 31 dagar och jag har inte varit hemma i mitt gamla rum på precis 42 dagar. Det är en väldigt lång tid när man varit van att se familjen och rummet varje dag. Därför är just idag en ganska speciell dag, för just idag är det precis fem veckor till jag är hemma i kära Vimmerby igen! :) Tänk vad härligt at se mamma, pappa och Eve igen när jag inte sett dem på två månader, att gå upp ur sängen på morgonen och sitta tillsammans vid bordet och äta frukost tillsammans, laga julmiddagen ihop, fika framför brasa och att ta mysiga långpromenader!
Tänk att få umgås med mina kära vänner med tjejmiddag och fest, längtar sjukt mycket till fest eftersom jag varit nykter i ca 2 månader.
Bara genom att skriva om julen gör att jag får tårar i ögonen och gör att jag längar sjukt mycket till jul, men det ger mig samtidigt en känsla av overklighet så därför försöker jag att inte tänka så mycket på det för det gör mig både glad och ledsen.
Så för att fördriva min lediga dag begav jag och Linda oss till IKEA, dels bara för att det finns där och för att det är kul att gå runt och titta, men också för att vi passade på att köpa lite julklappar så vi slipper stressa i december eftersom vi har i princip hela december planerad :)
Så första saken jag längtar sjukt mycket till är december, också för att jag får min första lön från BK :), och förhoppningsvis för att det kommer gå sjukt fort till 22 december.
Men nu slutar jag skriva om detta, annars kommer tårarna och Linda måste trösta mig...



Att göra!

Sitter och tittar på "Vem tror du att du är?" och har nu bestämt mig för att någon gång i mitt liv släktforska. Jag har alltid bara tänkt framåt på hur mitt liv kommer se ut, hur jag själv kommer se ut och om jag t.ex. har familj eller inte. Men nu har jag också börjat tänka på att jag kanske också ska se bakåt för att se varifrån jag kommer, vilken min släkt varit och var vi kommer ifrån. Jag har ingen aning om släkten på varken mamma eller pappas sida. Jag vet att ingen i närmaste släkten är det minsta musikalisk så tänk om man hittar uppgifter om att mormors mormors mor var sångerska och att mormors mormors far spelade till. Eller tänk att hitta uppgifter om att någon i släkten blivit mördad eller har mördat någon. Därför har jag nu bestämt mig att jag MÅSTE, någon gång i mitt liv, släktforska.



Tänk om jag ser denna bild med helt andra ögon efter att jag släktforskat? Tänk om jag ser en helt annan människa än den jag ser idag?

Jobba eller festa?

Om du är svensk i Norge är du antingen den som jobbar så mycket du kan och lever så snålt som möjligt eller så är du den så kallade partysvensken, om ni undrar till hör jag den förstnämnda. Det är också den förstnämnda som har ett bra rykte i Norge medan partysvenskarna inte är lika omtyckta. Därför är det ca 70 % fulla svenskar som kommer till Burger King på natten och det är alltid trevligt att prata med svenskar istället för norrmän.
Jag säger som min far en gång sa "Är man utomlands är man kompis med alla svenskar".
Här är en låt om de kära partysvenskarna, om ni vill höra hela låten sök på Spotify: Partysvenske med Jaa9 & Onklp.

http://www.youtube.com/watch?v=plrj_oDvQqE&feature=fvw


Fars dag

Idag är det vår älskade fars dag. Alla säger att de har världens bästa pappa, så bara så ni vet – jag har VÄRLDENS bästa pappa! Han är en man jag alltid kan lita på och som alltid kommer finnas vid min sida och stötta mig till hundra procent, så istället för att sitta i en svart liten soffa i en liten lägenhet i Oslo hade jag hellre varit hemma i lilla Vimmerby för att fira min älskade far med tårta och presenter.

Efter en natt ett mycket krävande arbetspass på Burger King sittar jag och halvsover i soffan. Som vanligt kändes det som om man var tillbaka i Sverige eftersom de flesta som kommer för att äta är fulla svenskar, men det bästa med det är att svenskarna är trevliga medan norrmännen ofta är tjuriga, gnälliga och kan aldrig bestämma sig vad de vill beställa utan står vid kassan och bestämmer sig medan kön blir allt längre och folk blir allt mer otåliga.

Eftersom jag inte har någon bild på min kära far blir det istället en liten bild på min arbetsplats
Eftersom jag inte har någon bild på min kära far blir det en bild på min
arbetsplats istället.


Ny bloggdrottning?

Har tidigare skapat ett antal bloggar, men ingen av den har fått mer än ett inlägg, men det ska det bli ändring på! Har nu tagit steget och skapat en blogg som förhoppningsvis kommer att få fler inlägg. Vad skillnaden är från de andra bloggarna och denna är att nu har jag tagit det stora steget och flyttat hemifrån och tänkte att denna blogg skulle bli ett sätt för de som jag lämnade kvar i småstaden att följa med i mitt liv.
MEN förvänta er ingen snygg design eftersom jag inte är teknisk för fem öre håller jag mig till de redan färdiga designerna. Eller så frågar jag mina kära vänninor om de kan hjälpa mig eftersom deras bloggar är fantastiskt fina och som de även ändrar desingen med jämna mellanrum.
Nu blir det sängen några timmar för lite sömn för ikväll blir det jobb, 20.00-04.30.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0