Terrorattack...

Jaha då har det även kommit till Oslo. Igår 15.26 bombades regeringshuset i centrala Oslo, och jag befann mig vid den tidpunkten på ett cafe två kvarter därifrån. Plötsligt börjar allt skaka i någon sekund, sedan kommer den enorma smällen och sista krossas fönstrena jag och min vännina sitter vid. Och jag har aldrig sett så mycket rädsla i en människas ansikte som jag just då såg i hennes. När vi kommer ut på gatan utanför kommer det aska från skyn och ett stort dammoln täcker himlen så långt vi kan se. Plötsligt börjar folk springa bort från stället där bomben var och skriker att det kommer smälla igen, och vi springer panikslagna med i folkmassan. När allt lugnat ner sig går jag och min vännina chockade hem för att se allt vad som hänt på tv.
Jag har aldrig varit så rädd i hela mitt liv och jag har aldrig kännt mig så otrygg i mitt hem som jag har gjort de senaste 24 timmarna. Men nu har min kära familj kommit och imorgon lämnar vi Oslo för ett äventyr ute i Norge några dagar innan vi återvänder till Oslo för att packa det sista och städa. Sedan sätter vi oss i bilden för att börja den 9 timmar långa bilresan tillbaka till Vimmerby! :)

Arbetslös...

Sista arbetsdagen är jobbad och idag påbörjar jag min flyttpackning och städning på riktigt, mot min vilja! Jag vill stanna kvar här!! Jag vill bara tillbaka till jobbet och fortsätta jobba med alla underbara människor som finns där. HUr ska jag klara av att inte ha ett schema att jobba efter och hur ska jag klara att inte tjäna några egna pengar på typ ett halvår?!
Imorgon blir det att luncha med en av mina tjejer här i Oslo...för sista gången :( Jag vet inte hur jag ska klara alla avsked som kommer de kommande dagarna!? Men imorgon kväll ska det inte vara några ledsamheter för då blir det utgång för SISTA gången, vilket jag verkligen ser fram emot! Men på lördagen blir det ännu ett jobbigt avsked som jag INTE ser fram emot! Hur ska jag klara mig utan alla mina norska jenter!?!
MEN på lördag kommer också familjen hit för att hämta upp mig och Linda innan vi fortsätter resan med bil längre in i Norge! En resa som jag verkligen ser fram emot!! Så jag är allt lite glad trots de jobbiga dagarna som kommer.
Dessutom är Australien inte lika långt borta heller! Snart ryker de första pengarna på biljetterna :)
Hur ska jag klara mig utan dessa underbara människor!?!

2 veckor kvar

Nu har jag och Linda börjat inse att vi faktiskt om TVÅ veckor kommer flytta härifrån, TVÅ VECKOR! Flytta från vår första lägenhet - en ybermysig lägenhet (som vi har gjort fin med pynt och kärlek), flytta från underbara människor och flytta från en otroligt fin stad som vi har otroligt många minnen från.
Eftersom vi har bestämt att vi ska ha semester tillsammans sista veckan vi är kvar i Norge ska jag imorgon börja flyttstäda och NÄSTA vecka måste vi börja packa ner alla våra grejer. Bara jag tänker på det blir hjärtat tungt och sakta men säkert kommer tårarna i ögonen. Om två veckor är detta 10 månaders långa Oslo-äventyr slut. Ett slut som just nu känns väldigt jobbigt...
Hur ska jag klara mig utan denna underbara människa!?!

...

Efter två veckor i Sverige med festival, fest, underbara människor, mys, endurotävling och en jävlig bränna är jag nu tillbaka i Oslo. Jag hade gärna stannat kvar ett tag till, men nu är det bara tre veckor kvar till den stora flytten tillbaka till Sverige. En flytt som jar har blandade känslor över, jag kommer sakna Oslo och alla underbara människor som finns här samtidigt som det ska bli kul att flytta hem och umgås mer med alla underbara människor som finns där.
Men just nu känns de tre veckorna som en hel evighet! Hur ska jag "stå ut" i tre veckor? För om de dagarna kommer kännas som idag kommer det gå såå långsamt och jag kommer väl kanske inte alltid ha tankarna där jag egentligen borde ha dem. Och för att klaga liiite mer blir det inte bättre av att jag är sjuk och då tycker såå synd om mig själv! Just nu finns bara en tanke i hjärnan - Hur FAN ska jag "orka" vara i Oslo i tre veckor?!?!?!?

Kinan

Jag fortsätter med mina ätvanor från Oslo och åt på restaurang idag, nämligen den fina kinarestaurangen. Vi var fyra glada tjejer som samlades för att äta gott och skvallra ikapp de senaste veckorna, och shit vad det hade hänt mycket! När sedan hälfen av gänget gått iväg på jobb kom Ida och jag (eller mest Ida) på vad vårt lilla tjejgäng ska få för namn! Vi tyckte De fyra vännerna och blatten passade ganska bra in på oss :)
Sitter nu med nyköpta jordgubbar (köpta av lillsyrran) och funderar på vad mina föräldrar ska få köpa åt mig. För imorgon åker de förhoppningsvis till Tyskland så blir väl kanske en liten beställningslista från mig, så jag har något gott som väntar på mig när jag kommer hem! :)

Back to småland

Efter en vecka i Borlänge drar jag och familjen imorgon mot småland.
Efter mycket fest, skratt, musik, prat, 24 timmars jobb och lite sömn är jag idag ganska sliten med träningsvärk i princip varenda muskel och blåmärken typ överallt. Ändå skulle jag verkligen kunna jobba ihop till en biljett nästa Peace & Love! För det var rikitgt kul att bygga upp och riva den största scenen, kan ju liksom skryta om att jag gått på samma scen som Mando Diao, Håkan Hellström, Bob Dylan, Kings of Leon, Paolo Nutini, Ziggy Marley, The Ark, The Strokes... för att skryta lite :) Men också riktigt kul att jobba för att träffa allt roligt folk som vi jobbade med, så varför inte jobba som funktionär nästa år också? Men nu ser jag fram emot en vecka med mycket vila och sömn innan jag åker tillbaka tilln Oslo i tre veckor innan jag avslutar det kapitlet i mitt liv och flyttar tillbaka till lilla Vimmerby.
Bilder från festivalen kommer.


RSS 2.0