Juldagen = fest

Var ett tag jag bloggade sist, men nu sitter jag i alla fall i lilla Vimmerby. Tågresan hit gick bra förutom att jag kom två timmar försenad till Vimmerby men jag tycker det viktigaste är att jag kom hem!
Igår var det alltså julafton och det var den bästa julafton på flera år, kanske för att jag inte träffat familjen på några månader och fick igår tillbringa hela dagen tillsammans med dem.
Idag är det då juldagen och ikväll blir det äntligen fest! Har räknat ner dagarna så fatta att jag är taggad! Har köpt ett linne jag tänkt ha ikväll och så min gamla svarta kjol som alltid funkar. Dock vet jag inte hur vi ska ta oss ner till harrys men ska väl komma dit på nått sätt :) Och ikväll får jag äntligen höra alla historier från Spanien :) Kan knappt bärga mig inför att höra alla roliga historier!

Imorgon blir det Sverige!

Sista arbetsdagen är gjord, tvätten är tvättad, lägenheten är städad och väskan är snart färdigpackad. När det börjar närma sig jul går de flesta och längtar till julafton och kanske räknar ner dagarna, men detta år är det helt annorlunda för mig. Har den senaste månaden räknat ner till 22 december eftersom det är den stora dagen för mig denna jul. Därför trodde jag att den aldrig skulle komma, men imorgon är det den 22 december och det är dags för mig att sätta mig på tåget och åka hem till Vimmerby.
En mycket positiv sak som hände på jobbet igår var att jag såg att jag är ledig resten av året vilket innebär att semestern blir längre och det innebär också att nyårsafton kommer tillbringas i Dalarna med Linda och Sofia :) Det innebär att jag inte kommer känna någon på klubben och det betyder att jag kan skämma bort mig total eftersom ingen känner mig och kan sprida det vidare och alla vet vem jag är :D
När Linda kommer hem ska hon hjälpa mig bestämma vilka kläder jag ska ta med mig, vilket inte får bli allt för många plagg eftersom platsen i väskan krymper snabbt. Jag har också ställt väckarklockan på 05.30 för 06.47 går trikken från Elisenberg och 07.25 går tåget från Oslo Sentralstasjon. Som vanligt är jag sjukt nervös (ni som känner mig vet att jag har ganska lätt för att bli nervös), men denna gång är jag inte nervös för tågresan för jag vet att jag någon gång på något sätt kommer att komma hem, utan jag är sjukt nervös för att träffa den älskade familjen. Jag är nästan säker på att jag kommer gråta när jag ser dem för redan nu när jag tänker på att jag går av tåget i lilla Vimmerby och de står där och väntar på mig får jag tårar i ögonen. Så nästa gång jag bloggar har jag lämnat Oslo och sitter i Vimmerby.
Lilla Vimmerby

Två dagar kvar detta år

Om jag ska sammanfatta helgens nattjobb säger jag bara - HERREGUD!!! Ibland hatar jag verkligen mina lata norska arbetskamrater!!! I fredags var vi 3 personer mindre än vad vi skulle och igår var vi fyra personer mindre, varav två av dessa ringde klockan 00.00 (då de skulle börjat) och säger att de är sjuka och en har varit på middag och druckit och spytt så inget jobb för henne heller. Detta innebar att vi som kom till jobbet fick slita häcken av oss! Har nog aldrig känt mig så här sliten efter att ha jobbat i två dagar. Det enda positiva med nattjobb är att tiden går sjukt fort och man får träffa många roliga människor. Dessutom hade vi en liten tävling igår bara för att vi var så få, den som sålde mest av mig och Cathrine skulle vinna en biobiljett, så vi får se när jag kommer till jobbet imorgon vem som vann. Det var alltså två kassor öppna igår och det brukar vara fyra kassor öppna, så vi hade ganska mycket att göra om man säger så...
Dessutom hade vaktlistan för resten av året kommit igår och jag ska bara jobba två dagar till detta år :) så två dagars dagsjobb (som inte är så ansträngande) och sedan blir det ca två veckors "semester" och vila. Detta innebär också att jag är ledig på nyårsafton :D och kanske kan jag ändra lite på datumet som jag ska åka tillbaka till Oslo så jag får umgås lite mer med min familj och slippa Linda en längre tid ;)

Sista fredagen...

Sitter som vanligt och väntar på att Linda ska komma hem från jobbet, blir mycket övertid för henne så vet aldrig när hon ska komma hem. Idag borde den tjejen vara på extra bra humör eftersom hon igår hittade en väg hem till Leksand. Hon är ganska sent ute och det gjorde att biljetterna till tåget hon skulle åka med tog slut och hon satt här och var en ANING tjurig. Men efter en timme på skype med hennes kära mor är det nu bestämt att hon flyger till Stockholm och tar tåget därifrån och är hemma ca 02.00 på julafton. Sent jag vet, MEN hon är i alla fall hemma till julafton och det är det viktigaste!
För att fira att Linda hittade en väg hem och för att det är sista fredagen vi tillbringar ihop på några veckor blir det ikväll tacos och hinner nog med lite mys med tända ljus och tv innan jag för första fredagen beger mig på nattjobb. Denna natt står det på schemat att jag ska jobba 23.00-04.30. Brukar annars jobba dag på fredagar men idag blir det alltså natt, vilket betyder mer pengar för samma antal timmars jobb (men även betydligt mer slit för de pengarna). Men har hört rykten om att fredagnätter är mycket lugnare än lördagar så det blir nog ett ganska bra arbetspass. Så får se hur pigg jag är på söndag eftersom det även imorgon blir nattjobb för min del, då 20.00-04.30...
Linda och jag på trikken i lördags. Vi bestämde oss för att vara lite muppiga och sätta oss allra längst bak i trikken (fick då åka baklänges och titta på alla bilar bakom trikken) och tog lite fjortiskort bara för att muppa oss lite extra...
Ska se till att göra om den dagen för den var verkligen lyckad, att bara gå runt och upptäcka de där små pärlorna på nån liten gata eller på ett litet torg, och visst kan man hitta på många äventyr i en stad som Oslo :)

Den som väntar...

Den som väntar på nått gott brukar ofta få vänta extra länge eftersom dagarna, timmarna, minuterna och sekunderna brukar gå extremt långsamt. Så när jag insåg att jag kan säga att det är nästa vecka som jag åker hem, trodde jag att tiden skulle gå extremt långsamt men icke! Tisdag, onsdag och torsdag har gått sjukt fort och tror helgen också kommer gå snabbt eftersom jag kommer sova bort halva dagarna eftersom jag jobbar natt både fredag och lördag. Blev också väldigt glad när jag såg att jag jobbar både måndag och tisdag nästa vecka, vilket gör att jag inte behöver fördriva tiden hemma.
Morgondagen kommer fördrivas med en promenad till H&M på Karl Johan för att lämna tillbaka ett linne som jag köpt och hade tänkt ha på juldagen, men när jag kom hem och hade på mig det som jag hade tänkt blev det inte alls bra, så imorgon ska den lämnas tillbaka och kanske hittar jag något annat fint att ha på mig. Jag vill egentligen köpa nått här i Oslo eftersom utbudet är lite större här än hemma i Vimmerby, men här är det dessvärre dyrare, så får se om jag kommer hem med någon kasse imorgon. En sak som jag vet att jag kommer komma hem med är i alla fall en godispåse :D

Mr Shopper

Varje dag 3 gånger om dagen kommer en Mr Shopper till Burger King. Denna person är okänd för alla och deras uppgift är att sätta betyg på den som står i den kassan som han/hon går till. Den 7 december råkade jag ut för Mr Shopper, och Saif berättade idag att jag fick 100% :D vilket innebär att jag gjorde ett mycket bra jobb. Som belöning för mitt hårda arbete får jag 500 nok i bonus på nästa lön :) Det finns fler saker som gör att jag är på extra bra humör idag, när Linda kommer hem blir det tacos och det är bara en vecka kvar tills jag sätter mig på tåget hem till lilla Vimmerby.
Tänker också på mina kära vänner som för tillfället är i ett varmt paradis och får en välbehövlig semester, hoppas ni har det toppen!

En toppenhelg

Denna helg har gått SJUKT fort! I lördags handlade vi julklappar hela dagen, skulle shoppat kläder också men var tvungna att åka hem för jag jobbade natt. Kläderna får jag titta efter på fredag när jag jobbar natt. Denna natten var mer sjuk och ovanlig än vanligt. Vi var en person mindre, vilket gjorde att vi på kassan fick jobba extra hårt. Killarna var mer flörtiga än någonsin, fick till och med en kyss på handen av en... Dessvärre hade jag två inte så trevliga kunder, nämligen två tjejer varav en bara svor över allt, skrek och var skitförbannad och den andra hela tiden var tvungen att lugna henne (de stod dessutom vid en kassa som vi inte använde och stod och väntade på att beställa, tydligen fattade de inte att ingen skulle hjälpa dem där).
Idag har vi verkligen storstädat HELA lägenheten, flyttat möbler, skrubbat, dammat, tvättat och slängt onödiga saker. Dessutom har vi nu äntligen satt upp lite julpynt och lyssnat på julmusik hela dagen, vi har också bakat pepparkakor, bullar och knäck. Linda har även genomgått en enligt henne en ganska stor förändring, hon har färgat håret (det blev dock inte så stor skillnad).

Dyrast i världen

Bra att flytta till Oslo när Oslo är den dyraste staden i världen att leva i. Men jag säger bara hellre Oslo än att bo hemma hos mamma och pappa. Nu börjar jag verkligen komma in i livet i storstaden med ett bra schema på jobbet, börjar få ett väldigt bra förhållande till arbetskamraterna (med Jasmina som klar favorit när hon lär mig norsk och jag lär henne svenska), börjar hitta ganska bra i mataffärerna och som snål smålänning går till olika mataffärer beroende på vad jag ska handla och på lördag kommer jag förhoppningsvis handla mina första kläder i nån liten mysig affär med unika kläder och gå runt bland  second hand affärer och titta på gamla kläder och smycken och förhoppningsvis hitta ett plagg (vet inte om det räknas som plagg...) som jag länge velat ha, nämligen ett par hängslen.
Eller är det bara jag som tycker det är snyggt med hängslen?

Hoppet är tillbaka

En tår rinner sakna nerför kinden när jag nu lyssnar på den första julsången för i år.
Men denna gång symboliserar inte tåren saknad utan HOPP. Det är nu som jag för första gången i år får den verkliga julkänslan. Har inte haft den innan eftersom det enda julpynt vi har i vår lilla lägenhet är en svart fyrkantigt fat med fyra vit ljus på som symboliserar de fyra adventsljusen, men när Linda kommer hem igen hoppas jag hon har med sig lite julpynt så vi kan pynta vår lilla lägenhet. Det kommer också blir en minijulafton när hon kommer hem igen med all mat och förhoppningsvis har hon en kasse från Skopunkten med mina efterlängtade skor i :)
Jag får också en härlig känsla i kroppen när jag tänker på att jag snart kommer få åka hem och välkomnas av ett varmt och välkomnande hem fullt av julprynader och en fin och ståtlig gran i vardagsrummet. Bara jag tänker på att få se min kära familjs ansikten i verkligheten och inte bara på bild på skype får jag tårar i  ögonen för det känns så overkligt, men jag känner HOPP.
Nu har jag också betsämt mig för att istället för att sitta i soffan med datorn i knät hela helgen och tycka synd om mig själv ska jag ta tag i saker och ting och städa lägenheten, organisera garderoben, tvätta, diska, baka, ta långpromenader  och nätterna kommer fördrivas med jobb som gör att jag förhoppningsvis sover halva dagen. Så nu ska jag sluta tycka synd om mig själv och njuta av ensamheten och ta hand och mig själv, OCH jag ska göra den bästa julmusikslistan på spotufy som jag sedan ska lyssna på så mycket jag kan.
Ska få denna på bilden ganska tråkiga lägenheten att bli ännu lite mer hemtrevlig till Linda kommer hem

1 december

Nu har enligt mig årets mysigaste månad kommit, december. Så för att "fira" första december tog jag och Linda en promenad på julmarknaden på Aker Brygge och gick vidare till Carl Johans gate och vandrade runt bland jullampor och julmusik.
Ingången till julmarknaden på Aker Brygge
På marknaden köpte vi en banan som var doppad i choklad som var väldigt god.
Vi försökte få en bild på oss tillsammans med de fina stjärnorna i bakgrunden, men de fick en egen bild eftersom vi inte fick en enda bild tillsammans med dem
Carl Johan var fullt med julprynader, varav de största klockor jag sett hängde längs hela gatan.

RSS 2.0