Hurra Hurra!

Idag är det ingen vanlig dag för idag är den min kära fars födelsedag! Känns tungt att inte vara hemma och fira honom men har skickat ett kort, sms och skickat efter skivan Så mycket bättre till honom.
Jag har tänkt mycket på pappa den senaste tiden och jag har kommit fram till att jag vill gifta mig med en som pappa. Enligt mig är pappa den perfekta mannen och den perfekta pappan. Blir det problem med något löser han det med sina klassiska "specialare". En av hans specialare för att laga systers mobil var att lägga in en träbit vid batteriet, och ja det fungerade utmärkt. Han sprider glädje i familjen och ställer alltid upp om man har problem. Han är den man som jag alltid kommer att älska, oberoende av hur stort avståndet är mellan oss.
En härlig bild på far och Eve från första gången de hälsade på oss här i Oslo.
Märk pappas fina klädsel med svart rock och nån special halsduk som jag inte kommer på namnet på, och till det tar han på sig sina gympaskor! Ja, vad ska man säga?!?!?!

Flytta hem?

Om jag skulle få frågan om jag skulle vilja flytta hem, skulle jag för tillfället svara JA. För jag har kommit på att det inte alls är kul att vara sjuk när man har flyttat hemifrån :/ Skulle hellre ligga hemma i Vimmerby och bli omhändertagen av min kära mor och far.
För att ta hand om mig i helgen ringde jag och sjukanmälde mig för mitt pass på lördag natten. När jag sedan kom till jobbet i måndags frågade chefen
Chefen: Vad var det med dig i lördags?
Jag: Jag var sjuk. (Kände mig fortfarande hängig och slö)
Chefen: Men svenskar blir ju aldrig sjuka!
Jag: Nehe, men jag var i alla fall sjuk.
Chefen: Jaha...okey.
Jag undrar bara vad det är för fel på den mannen!?!?! För tillfället tycker jag INTE om honom! Kanske för att han sa att svenskar inte blir sjuka men har den senaste tiden stört mig enormt mycket på han! Därför är det ganska skönt att han bara kommit till restaurangen en dag denna vecka :D Har också skaplig ångest för det JÄVLA skattekortet! Får jag det inte denna vecka drar de 50 % i skatt på min lön i januari! Givetvis får jag tillbaka de pengarna vid skatteåterbäringen NÄSTA år! Vad fan ska jag med pengarna till då?!?! Jag vill ha mina pengar NU så jag kan åka till Australien i höst.

Nytt liv

Nu ska jag fan ta tag i mitt liv igen. Imorgon börjar alltså mitt nya liv. Mitt liv som nyttig människa och motionerande människa. Jag och Linda skrev idag på ett egetskrivet kontrakt om hur vårt nya nyttiga liv ska se ut. Nu är det slut med godis, chips och kakor. Det blir ingen mer läsk, milkshake eller pommes på jobbet. Efter jobbet blir det nu ingen promenad raka vägen hem utan nu ska det bli en lång promenad med situps och armhävningar efteråt. Men motiondelen blir de först när jag är helt frisk eftersom jag nu är sjuk (ingen som är förvånad där), och som vanligt är det halsen som gör ont.
Har också funderat på att göra som kändisarna, alltså börja käka barnmat. Men Linda är totalt emot det men som tur är lyssnar jag inte på henne. Så nästa gång vi är och handlar tror jag att jag köper några burkar för att se om det är gott och om det är något som jag ska fortsätta med i min jakt för att gå ner i vikt.
Det är väl så här jag kommer se ut de närmaste veckorna när jag är ute och motionerar.

IKEA fika

Eftersom vi var sugna på fika åkte vi med IKEAbussen till IKEA och fikade, snåla svenskar som vi är. Eftersom det var Sirkus salg på IKEA fick vi gratis popcorn. Passade på att ta en strut popcorn på väg in och en på väg ut mmm...
Fikat smakade väldigt bra, både för att det var gott och för att det var billigt. Vi passade också på att köpa lite saker för att göra lägenheten lite mysigare, så jag köpte en fin lykta att ha i fönstret och Linda köpte en kruka och en kudde och så blev det en gemensam liten blomma att ha i krukan.
Jag gillar sådana små utflykter som förgyller vardagen, så blir nog fler resor till IKEA, både för att köpa saker och för att fika eller äta mat. Blir hemlängtan för mycket kan vi alltid åka dit och äta svenska köttbullar :)
Den fina lyktan som jag köpte till fönstret :)

Vinterdepression?

Har under en längre tid känt mig nere och har kommit på att jag kanske kommit in i en vinterdepression?

Utdrag från vårdguiden
Typiska symtom på årstidsbunden depression under höst och vinter är extrem trötthet trots att man sover mer än vanligt, ökat sötsug och ofta viktuppgång.

Jag passar faktiskt in på beskrivningen. Jag känner inte för att ställa mig och laga mat utan vill hellre ta fram en chipspåse, godispåse eller poppa popcorn. Alltså tänker jag mycket på sötsaker och känner för det mesta ett sötsug, så lär väl gå upp i vikt istället för ner i vikt. Jag känner mig också tröttare än vanligt och skulle nog kunna lägga mig klockan 21.00 varje dag och skulle nog inte ha några problem med att somna...
Förhoppningsvis försvinner det snart, hoppas på att det blir bättre när det blir ljusare ute. Men tills dess får jag helt enkelt stå ut och försöka att inte äta allt för mycket sötsaker och inte gå upp i vikt allt för mycket.


Restaurangbesöket

Var helt slut i fredags när jag kom hem efter 10 timmars jobb, men när vi började göra oss i ordning för restaurangbesöket med spotify och cider försvann tröttheten. Efter ca en halvtimmes letande efter en bra och mysig restaurang som inte var allt för dyrt hittade vi en väldigt mysig restaurang/pub, som vi tror kan ha varit en fotbollspub efter som de visade fotboll på tv.
Vi beställde vår mat och var sin cider och märkte att vi var de enda som åt, alla andra satt bara och drack. Men vi åt våran mat, som var väldigt god, och vi beställde mer cider. Efter tre cider för mig och två för Linda bestämde vi oss för att gå till baren och beställde var sin mycket goda drinkar med lime.
När det började komma mer folk märkte vi att vi kände oss ganska unga till skillnad från alla andra, och när vi väl gick därifrån märkte vi att det var 23 års gräns. Men det var ingen som frågade om vår ålder så vi stannade kvar tills vi själva bestämde oss för att gå. Väl hemma blev det efterfest med dans i ca en halvtimme innan vi gav upp och gick och lade oss.
Drack mycket goda cider...
Och så lite toa bilder...

Nya tag

Har inte skrivit på ett tag för jag vill inte bara skriva "tycka synd om mig själv" inlägg. Linda och jag tänkte att vi skulle ut och festa på fredag, men eftersom vi räknar med att vi kommer vara ganska trötta ändrade vi oss och planerar att gå på restaurang istället och prata och titta på folk. Ni anar inte hur mycket jag längtar till fredag kväll! Vi får då också en möjlighet att klä upp oss lite extra och använda våra nya skor och smycken som vi köpte på rean igår :)
Jag har också insett att påsk någon gång kommer att komma, och först inriktar jag mig på VM och när det är slut är det bara en och en halv månad kvar tills påsk. När jag åker hem över påsk måste jag och Linda kommit överrens om ett ganska stort beslut...om vi ska säga upp lägenheten och flytta härifrån sista juli eller om vi ska stanna längre. Så det är väldigt spännande.
På fredag ska vi muppa oss så mycket vi vill utan att bry oss om vad andra tycker och tänker om det!

Vill inte vara ledig!

De flesta som jobbar ser fram emot att vara ledig en dag, men det enda jag för tillfället vill är att jobba! Är tyvärr ledig idag och då kommer tankarna på Sverige och familjen så klart fram ur huvudet :/ Och visst har det kommit tårar idag också, efter att ha träffat dem varje dam i nästan två veckor är det en väldigt stor förändring att inte kunna träffa dem alls :/ För tillfället känner jag bara att jag vill lämna Norge och flytta hem till min älskade familj. Det blir inte bättre av att Linda åker hem till Dalarna nästa vecka p.g.a. sin tandställning, för att göra det värre är jag ledig hela helgen och måste alltså hitta något annat att fördriva tiden med.
Har också tittat på tågbiljetter hem över påsken vilket har varit väldigt deprimerande!! Biljetterna är nästa dubbelt så dyra, ca 850 kronor ENKEL resa!! Dessutom en till sak som är väldigt deprimerande är att om jag åker hem till påsk är det hela 15 VECKOR kvar! FY FAN!!!

5 januari

Har jobbat två dagar sedan mamma och pappa åkte från Oslo och det har varit toppen att jobba för då släpper jag tankarna på familjen och Sverige, vilket är väldigt skönt att slippa. Måndagen kan sammanfattas med gråt, gråt,gråt... grät i princip hela dagen :/ (till och med när Linda var hemma) De känslorna börjar bli bättre nu och nu inriktar jag mig på jobb under VM som kommer bli sjukt galet!!! Börjar också planera för nästa gång jag ska åka hem :) Om jag ska åka hem i mars eller till påsk, funderar på om det är så kul att åka hem 1-2 veckor när mamma och pappa jobbar och Eve går i skolan eller om jag istället ska åka hem i påsk när familjen är hemma, men jag får då vänta en månad längre innan jag får träffa dem. Dessutom kanske jag får följa med på en delvis betald solresa med jobbet, men ska jag skita i den och ta en extra vecka i Sverige? Men det är inget problem för tillfället eftersom jag inte vet om jag får följa med eller inte. Hur ska jag göra?!?!?!?!?!?
Här befinner sig min lilllasyster på skidsemester, men för tillfället kan hon inte åka skidor eftersom hon ramlat och skadat knäet :/ Precis det som man INTE ska göra på en skidsemester!

Back on track

Efter en TOPPEN jul i lilla Vimmerby med älskade familjen och vännerna och en TOPPEN nyårsafton är jag nu tillbaka i Oslo. Mamma och pappa har precis satt sig i bilen och lämnat Oslo för denna gång och så klart blev det tårar vid avskedet för det blir ca 3 månader tills jag kommer få se dem i verkligheten igen... Eftersom vi åkte bil till Oslo har vi ganska mycket att packa upp och fixa med hela dagen, dessutom kanske man ska ta sig en tripp ner till tvättstugan för att tvätta lite också :/
Som många andra har även jag och Linda avgett ett nyårslöfte - vi ska nu börja leva nyttigt och börja träna mer än vi gjort innan och målet för mig är att gå ner ca  kg, men eftersom vi inte har någon våg här i Oslo blir det svårt att väga sig men får mäta magen och känna hur byxorna blir allt större som resultat och sedan väga mig när jag kommer hem. (Vet ungefär vad jag väger så jag utgår från det).
Imorgon återgår livet till det vanliga eftersom det är första dagen på jobbet denna vecka, jag ser faktiskt lite fram emot att börja jobba igen för då blir det snart den 10 januari och löning :)
Här kommer också lite bilder från min Sverige semester:
Juldagen hos Laurinda och Harrys.
Vinterpromenad med familjen och faster med man
Nyårsaftonskvällen

RSS 2.0