Meningslösa tankar

Sitter och lyssnar på gamla favvolåtar på youtube och tänker tillbaka på alla minnen... Det känns som om man var så liten och världen så problemlös för bara några år sedan. I alla fall problemlös till skillnad från vad den är nu...
Men förhoppningsvis kommer problemen lösa sig innan jag åker så jag bara kan njuta av livet och vad de nya länderna har att erbjuda. Så ska jag ge tillbaka så mycket av mig själv som jag bara kan.
Jag har bestämt mig för att denna resa ska få mig att växa ännu mer som människa och förhoppningsvis blir jag den människan som jag vet finns där inne i mig men som inte alltid vågar visa sig.
Det största problemet med att resa iväg några veckor (månder) till andra sidan jordklotet är saknaden jag kommer känna. Visst jag har varit hemifrån i fyra månader utan att se någon av mina nära och kära, men det var i Oslo ca 8 timmar härifrån. På något sätt känns det som om det är liiite större att sätta sig på ett flygplan för att resa 34 timmar. För OJ! vad jag kommer sakna alla underbara människorna här hemma i kalla Sverige medan jag lever livet på andra sidan jordklotet.
Men jag har kommit på att det faktiskt finns en positiv sida med den saknaden jag kommer känna. För när jag kommer hem vet jag att jag kommer komma hem till underbara människor, och att resa iväg ett tag tror jag kommer få mig att verkligen inse hur mycket ni alla betyder för mig!
Eller som min pappa (?) frågade mig efter maten idag: Hur kommer det gå med kärleken nu då när du ska resa iväg?
Kärlek för det första? Den kärlek som han tror finns, finns inte...än :P Men visst finns det en lite mer speciell person som jag kanske kommer sakna lite extra... Men samtidigt får jag tid att tänka över vad det är vi har och vad det är jag vill ha. Och det bästa med hela resan kommer helt klart vara att komma hem och dela med mig av alla mina erfarenheter och bara umgås mer er underbara människor!
Hur ska vi klara oss på andra sidan jordklotet?
Mitt svar: GALANT!

Vad händer sen...?

Om exakt TVÅ VECKOR börjar drömresan till Nya Zeeland och Australien... men vad händer sen...?
Sitter i soffan o det enda jag känner är tomhet...
Om två veckor ska jag träffa en av mina bästa vänner för att resa iväg på vår gemensamma drömresa, men hur ska jag klara mig utan alla mina underbara vänner här hemma!?!? Jag kan inte bara sätta mig på ett tåg eller en buss och åka några timmar för att komma hem, utan nu krävs flera tusen kronor och mer än 30 timmars flygresa för att komma hem.
Hur ska jag klara att säga hej då till alla utan att tårarna tar slut innan jag sagt hej då till den sista...? Hur ska jag klara att inte göra bort mig totalt på tåget upp till Linköping när jag sitter där och typ..storgråter efter att jag sagt hej då till familjen som står kvar på perrongen hemma i Vimmerby!?
3 månader, 12 veckor, 84 dagar. Så länge har vi sagt att vi ska vara borta (om pengarna räcker), det är en ganska lång tid. Jag kommer så väl ihåg hur sjuukt mycket jag saknade alla när jag var i Oslo och inte åkte hem på 4 månader...
Men samtidigt ser jag fram emot att upptäcka andra delar av världen helt själv, skapa egna äventyr och minnen och klara mig helt själv utan de trygga föräldrarna som fixar allt åt mig när vi reser med familjen.
Men så kommer den stora frågan: Vad händer sen...? Jag kommer hem till ett kallt Sverige utan pengar, bor hemma hos föräldrarna och vet absolut inte alls vad jag ska göra med mitt liv...
Kanske ska jag försöka att inte tänka på det? För egentligen har jag kanske ett par av underbaraste månaderna i mitt liv framför mig. För lilla, rädda, sårbara jag, Matilda Danielsson, ska om två veckor ta min ryggsäck och resa till andra sidan jordklotet!
Kanske den resan kan få mig att jag faktiskt klarar mig själv och att vill jag, så kan jag. Så om jag får säga det själv hoppas jag att det är en helt annan, mer öppen Matilda som kommer tillbaka till kalla Sverige någon gång i december. Och förhoppningsvis är jag också en Matilda som är full av nya drömmar.

Förädring

Imorgon ska jag ÄNTLIGEN gå till frissan igen! Och tack för det, för just nu skäms jag nästan när jag går ut bland folk med mitt fula och slitna hår som dessutom har en fantastiskt fin och grå utväxt! Så imorgon ska färgen ändras och håret klippas, hur mycket har jag inte besämmt än. Så OJ vad jag ser fram emot att någon tar hand om mitt hår i 4 timmar imorgon! Och det passar dessutom perfekt för på kvällen kommer vår käre vän Chaplin få ett besök!

Roadtripp

Sitter och väntar på att min kära syster ska ringa mig och säga att hennes hår är färdigklippt och att jag ska komma och hämta henne. För idag ska vi två åka på roadtripp till Västervik! :D Jag kör och eve är kartläsare så förhoppningsvis hittar vi de bästa vägarna i hela småland att åka på och hittar det perfekta picknick stället där vi kan äta våra goda mackor och dricka vårt goda kaffe.
Och för att vara helt ärlig är vårt egentliga mål med denna resa Gunnebo. För vi har hört rykten om att det finns en gaanska stor godisaffär där, med cirka 600 olika sorter. Så när vi kommer hem idag har vi säkert gått upp typ 5 kilo var, så resten av veckan blir det hårdträning... tills det blir helg och onyttigheter igen!

Länge leve livet!

Just nu mår jag så j*vla bra och jag är så j*vla glad!
För just nu kan inget hindra mig från att få allt jag vill ha!
Utgången i onsdags var totalt flippad och totalt yberkul och slutade inte alls som planerat
(vilket gjorde kvällen ännu roligare)
Jag har de mest underbara vännerna man kan önska sig
Jag har den bästaste familj jag kan önska mig
Har haft en perfekt familjekväll med supergod mat, kräftor, diskussioner a la Danielsson
och som vanligt massa skratt!
Imorgon ska jag äntligen träffa några i min släkt som jag inte träffat på länge
Nästa helg ska jag festa loss totalt i skogarna kring Gullringen
Om två veckor befinner jag mig förhoppningsvis i Gbg
Det är exakt EN månad kvar (datum sett) tills jag reser från hemska och kalla 
hösten i Sverige och beger mig mot nya äventyr och varmare land ett tag
Jag ser verkligen fram emot jul och nyår
Och ännu gladare blir jag när jag tänker tillbaka på denna underbara dag!

Lady´s night out

Idag är det onsdag och det innebär för vissa onsdagspub på Chaplins. Eftersom jag nu för tiden inte har något för mig, alltså inte imorgon heller, tackar jag aldrig nej när mina fina vänner frågar om jag vill följa med! Så idag blir det dricka på stadshotellet innan vi drar till kareoken på Chaplins!
Visst ger mig en kväll som denna minnen från Oslo. Tänk er att sitta på Friday´s på Aker Brygge och titta på folk med en god drink i handen och med det perfekta sällskapet. Förhoppningsvis blir kvällen lika bra som jag vill att den ska bli, och jag håller verkligen tummarna för att det kan finnas lite annat/nytt folk på Chaplins denna kväll... så det finns något att titta på! ;) För titta kan/får man ALLTID! ;) Och eftersom vi tjejer inte setts på länge kommer kvällen bli full av prat och skvaller!
Så denna kväll kan inte bli annat än KLOCKREN OCH SKITKUL!

Resan kommer närmare

Måndag om exakt 5 veckor kommer inte vara kul!...eller jo kanske. Jag kommer springa runt i huset som en idiot och kolla min packning typ tusen gånger och packa upp och packa ner den lika många gånger, för på tisdag om 5 veckor börjar äntligen min drömresa! :D
En drömresa som börjar med en 34 timmar lång flyg resa som kommer ta mig till Auckland, Nya Zeeland. Därifrån fortsätter resan till Australien och innan vi åker hem tar vi svängen förbi Thailand :)
Men fråga mig inte när vi kommer hem till Sverige igen, för det kan jag inte svara på. Det enda jag kan säga är att vi kommer komma hem innan jul. För flygbiljetterna tillbaka till Sverige beställer vi i Australien, så vi kommer åka hem när vi känner för det... eller när pengarna är slut.
Så de kommande fem veckorna ska jag ha the time of my life, den billiga stilen. För tyvärr har jag inte såå mycket pengar så måste jag tänka till lite extra innan jag gör något så att inte alla mina pengar försvinner innan resan börjar.
Och en sak kan jag lova er, att när jag kommer tillbaka till Sverige ska ALLA som jag tycker om få en fin liten present! Jag har till och med redan börjat fundera på vad jag ska köpa till alla underbara människor som jag har omkring mig!
Om 5 veckor börjar äntligen vår drömresa!

Best thing?...

There was a time
I thought, that you did everything right
No lies, no wrong
Boy I, must've been outta my mind
...
Cuz honestly you turned out to be the best thing I never had

Vad ska jag göra?

Sitter just nu inne i det svala huset och vilar lite från solen. Det är knappt att jag tror det själv men just nu vill jag åka och bada! Synd bara att jag inte har någon att ta med mig... Annars kan denna vecka sammanfattas som väldigt händelselös och helt enkelt...tråkig! Så jag kommer få vara påhittig de veckorna när resten av familjen jobbar och är i skolan så att jag inte ruttnar bort i tristess...

Lugna livet i Sverige

Efter några dagar hemma i Sverige börjar nu komma in i livet i småstaden igen. Men återupptog en tradition från Oslo idag och åt ute med kära Linda :) Efter ett snabbt samtal och ett snabbt klädbyte åkte vi ner till Shalom och käkade och tog en fika på Epok, alltid lika trevligt att träffa alla de underbara människorna jag har omkring mig här!
Idag var även jag och pappa nere i stan för att titta på ryggsäckar och allt vad det innebär. Det är tydligen så mycket mer än bara en ryggsäck man ska köpa... regnskydd, midjeväska, ficklampa, minisovsäck, kudde.... Listan kan göras lång så man kan väl säga att jag har ganska mycket att tänka på just nu angående Australienresan. Gud vad jag vill åka dit, men samtidigt inte efersom det känns som om jag bara skiter i en människa som jag verkligen bryr mig om...

RSS 2.0